2017. május 6., szombat

Az első csóktól a szeretkezésig :-)Ó, a szerelem… Először csak a csók.

A szíved majd kiugrik, emelkedik a pulzus, az arcod kipirul, a tested adrenalint és oxitocint termel…És jön a szex

Forrás: en.muvs.org – Museum of Contraception
Igen, ez pontosan az, aminek látszik. Így néz ki a szex egy MRI készülékben.


Vessünk egy közelebbi pillantást a spermiumokra!Így mozog egy egészséges spermium. És egyetlen ejakulátumban (2-6 ml) körülbelül 100 – 400 millió (!) kisöreg teper a cél felé. Egyetlen ilyen ivarsejtecske 37,5 MB-nyi DNS adatot hordoz. Ha a spermiumok termékeny környezetre találnak (azaz a méhnyakban jelen van a termékeny nyák, akkor akár 5 napig is képesek életben maradni és várni a hőn áhított petesejtre.


És itt egy kis animáció, így még érdekesebb. Figyelitek a körkörös farokmozgást? Nagyon ügyes. 🙂


Így néz ki élőben, ahogy a kis spermium áthatol a petesejt sejtfalán. A megtermékenyítéshez elég egyetlen hímivarsejt a sok százmillióból.
A petesejt az emberi test legnagyobb sejtje: 2 mm-es. De csupán 24-48 óráig életképes, és ebből 4-12 órán keresztül megtermékenyíthető.


…Miközben a petevezetékben halad a méh felé
.Beágyazódás az ovuláció után nagyjából 5-10 nappal történik


Miután az embrió kezdemény eljut a méhbe, még egy kicsit kering, hogy megtalálja a legalkalmasabb tapadási helyet. Miután sikeresen befúrta a magát méhnyálkahártyába, elkezd termelődni a HCG hormon. Ezt mutatja ki a terhességi teszt.

És elkezdődik a magzat 9 hónapos fejlődése
Így készül az ember az anyaméhben. 🙂 Érdekesség: a várandóssági hetek és a magzat valós kora között általában legalább 2 hét eltérés van. Hiszen a terhességi heteket az utolsó menstruáció első napjától számítják, miközben a beágyazódás csak hetekkel később történik.

A várandósság 40 hetében hihetetlen változásokon megy keresztül a női test

 A belső szervek teljesen átszerveződnek a baba növekedésével. A gyomor, a máj, a hólyag és a belek is óriási átalakuláson mennek keresztül. Arról nem is beszélve, hogy mekkorára nő az amúgy körte nagyságú méh.

Ha eljön az idő…
A szülés folyamatában egészen elképesztő munkát végez a női test. A méhszáj kitágul, a méhnyak szinte teljesen eltűnik. Anya és baba minden porcikája együttműködik a világrajövetelben.


forrás :  http://hormonmentes.hu/a-legjobb-tudomanyos-gif-ek-az-emberi-reprodukciorol/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése